Geschiedenis

De Boerderij, toen en nu….
Kinderopvang De Boerderij is opgericht door Anita Steenbakker op 2-2-1998, en is gevestigd in een oude boerderij, gelegen aan de Enghlaan, op de grens van Terwijde en Vleuten. De oude boerderij bevindt zich aan een klein laantje omgeven door weilanden en ander groen. De nieuwbouwwijken Terwijde, ’t Zand e.a. zijn pas later gebouwd. De eerste ouders en kinderen kwamen dan ook uit de wijde omgeving zoals De Meern, Vleuten en Vianen.

Leeftijdsgericht werken
In 2012 is ervoor gekozen om op alle groepen leeftijdsgericht te gaan werken. In het ene gebouw zijn twee babygroepen en in het ander gebouw twee peutergroepen. Dit biedt medewerkers de mogelijkheid om specifieker in te spelen op de doelgroep en maakt de kans op leeftijdsgenootjes groter. Vele vriendschappen ontstaan al op de babygroep en houden nog steeds stand.
Grote wens van ouders
Door de groeiende behoefte is er bij De Boerderij plaats voor maximaal 60 kinderen verdeeld over de twee baby en twee peuter groepen. In de BSO groep is op dit moment plaats voor 20 kinderen van 4-12 jaar. In deze groep is bijna geen verloop, waardoor de wens er is om een tweede BSO groep te openen. Dit zou het mogelijk maken om ook hier leeftijdgericht te werken. Begin 2016 is er een aanvraag gedaan voor een vergunning om een geschikte binnenruimte te realiseren. Afhankelijk van de afgifte van de vergunning kan de ruimte geschikt gemaakt worden voor 20 BSO kinderen.


De kleinschaligheid is onze kracht
Niet alleen voor kinderen, ook voor ouders en voor medewerkers. Pedagogisch medewerkers hebben een langdurig commitment met De Boerderij. Daardoor is er sprake van vertrouwde gezichten. Iets wat wij erg belangrijk vinden in ons werk met kinderen. Op dit moment bestaat het team van De Boerderij uit ongeveer 20 pedagogisch medewerkers die met veel plezier naar De Boerderij komen.