Geschiedenis

De Boerderij, toen en nu….
Kinderopvang De Boerderij is opgericht door Anita Steenbakker op 2-2-1998, en is gevestigd in een oude boerderij, gelegen aan de Enghlaan, op de grens van Terwijde en Vleuten. De oude boerderij bevindt zich aan een klein laantje omgeven door weilanden en ander groen. De nieuwbouwwijken Terwijde, ’t Zand e.a. zijn pas later gebouwd. De eerste ouders en kinderen kwamen dan ook uit de wijde omgeving zoals De Meern, Vleuten en Vianen.

Leeftijdsgericht werken
In 2012 is ervoor gekozen om op alle groepen leeftijdsgericht te gaan werken. In het ene gebouw zijn twee babygroepen en in het ander gebouw twee peutergroepen. Dit biedt medewerkers de mogelijkheid om specifieker in te spelen op de doelgroep en maakt de kans op leeftijdsgenootjes groter. Vele vriendschappen ontstaan al op de babygroep en houden nog steeds stand.
Grote wens van ouders
Door de groeiende behoefte is er bij De Boerderij plaats niet alleen voor 108 kinderen in de leeftijd van 0-4 jaar, maar zijn er nu ook 66 plaatsen voor kinderen van 4-12. De Boerderij heeft tien stamgroepen leeftijdsgericht ingericht. Er zijn twee babygroepen, drie peutergroepen voor hele dagen, twee peutergroep voor halve dagen en drie
 BSO groepen. 


De kleinschaligheid is onze kracht
Niet alleen voor kinderen, ook voor ouders en voor medewerkers. Pedagogisch medewerkers hebben een langdurig committent met De Boerderij. Daardoor is er sprake van vertrouwde gezichten. Iets wat wij erg belangrijk vinden in ons werk met kinderen. Ook hebben alle medewerkers kinderen iets bijzonders te bieden en vinden zij het beleven van de natuur belangrijk voor kinderen. Op dit moment bestaat het team van De Boerderij uit ongeveer 30 pedagogisch medewerkers die met veel plezier naar De Boerderij komen.