Kinderopvang De Boerderij en COVID19

Kinderdagverblijf en BSO De Boerderij in Utrecht sloot de deuren in de week van 20 – 24 juli. In de dagen voorafgaand aan dit besluit werd duidelijk dat vier medewerkers positief testten op COVID19. Later testte ook een vijfde medewerker, die al uit voorzorg thuis was, positief.

Anita Steenbakker en Edith van Dijk van De Boerderij zagen geen andere mogelijkheid dan een tijdelijke sluiting. “Toen één medewerker positief testte eerder deze week, werd al een deel van de medewerkers uit voorzorg naar huis gestuurd. Met een dergelijke minimale bezetting kunnen we niet de kwaliteit bieden waar we als professionele opvangorganisatie voor staan. Bovendien willen we, nu duidelijk is dat meer medewerkers positief testten, gewoon geen onnodige risico’s op verdere verspreiding nemen. Wij realiseren ons dagelijks hoe groot de verantwoordelijkheid is die wij als team hebben in de zorg voor kleine kinderen. Veiligheid staat altijd voorop.”

Ouders van het kinderdagverblijf en de BSO zijn persoonlijk geïnformeerd over de sluiting, en werden de dagen daarna op de hoogte gehouden van verdere ontwikkelingen. De Boerderij werkt in deze kwestie nauw samen met de GGD en de oudercommissies.

Wij hebben de meest gestelde vragen op een rij gezet, die lees je hier.