Ontstaan & eigenaren

Anita Steenbakker
Ik ben Anita Steenbakker opgegroeid in Vleuten. Ik kom uit een gezin met drie kinderen waar ik de oudste van ben. Op jongen leeftijd ben ik gaan waterpoloën. In het zwembad heb ik zwemles gegeven aan kinderen vanaf 4 jaar. Dit combineerde ik toen met mijn werk in de gehandicapte zorg. Daarnaast heb ik ervaring opgedaan met oudere kinderen en oudere mensen. Ik zat in de organisatie van jeugdkampen en ging op toernooi.

Op mijn 23ste ben ik op De Boerderij aan de rand van Utrecht gaan wonen en heb daar samen met mijn toenmalige partner het bedrijf opgebouwd. Op dat moment hadden wij 200 varkens in de schuren en 40 mest-stieren in het achterhuis. We verhuurden negen kamers boven de stal en maakten twee keer per week verse meikaas. Ik ben moeder van drie kinderen. In mijn vrije tijd vind ik het fijn om te wandelen, te wielrennen of te lezen.

Mijn passie voor De Boerderij en het werken met mensen kon ik combineren door de schuren te verbouwen en te starten met het kinderdagverblijf. Sinds 1998 ben ik eigenaar/directeur van kinderdagverblijf De Boerderij. In augustus 2013 ben ik eigenaar geworden van de volledige boerderij, wat het mogelijk maakte om te starten met buitenschoolse opvang.

Met ingang van 1 januari 2017 ben ik de samenwerking aangegaan met mijn dochter Edith van Dijk.

Edith van Dijk -Eikelenboom
Ik ben Edith van Dijk opgegroeid op de Boerderij. Vanaf de opening kom ik in het kinderdagverblijf. Na mijn eerste leerjaar SPW(sociaal pedagogisch werker) wilde ik graag werkervaring op doen in de kinderenopvang en ben gestart als BBL(werken&leren) student op de dreumesgroep.

Na de opleiding heb ik besloten het kopjaar niveau vier kinderopvang te gaan doen en te gaan werken als vaste medewerker op de verticale groep, waarna ik een HBO opleiding ben gestart bij Fontys hogeschool (pedagogisch management in de kinderopvang). In de ruim negen jaar als werknemer heb ik ervaring opgedaan in diverse functies (student, invalkracht, vaste pm’er van een groep, praktijkopleider, assistent leidinggevende tot leidinggevende) en vanaf 1 januari 2017 mede eigenaar van kinderopvang de Boerderij.