Onze pedagogische visie

Als we onze visie op kinderopvang in één woord moeten samenvatten is dat: verbinding. Verbinding tussen medewerkers, kinderen en hun ouders, binnen ons team en de verbinding tussen binnen en buiten, mens en natuur. Hoe we dat doen? Dat lichten we graag even toe.

Aandacht voor de natuur

Gezien onze locatie kan natuurbeleving natuurlijk niet ontbreken. We maken veel gebruik van ons grote buitenterrein, waar kinderen kennismaken met de natuur om ons heen. Hoe voelt de regen? Wat gebeurt er als je in de modder stampt? Hoe groeit een tomaat? Ook halen we de natuur naar binnen met natuurlijke speelmaterialen en aandacht voor de seizoenen, planten en dieren.

 

 

Zelfstandigheid

We moedigen de kinderen aan om zelf te proberen en ontdekken. Hierdoor groeit hun zelfvertrouwen. Ze kunnen zelf speelmaterialen pakken en mogen eigen activiteiten bedenken, waarbij wij zoveel mogelijk meegaan in hun interesses en creatieve ideeën.

Vrije ontwikkeling

Een kind volgt zijn of haar eigen ontwikkeling. Wij geven ze daarin de ruimte. We zetten baby’s bijvoorbeeld pas in een stoeltje wanneer zij eraan toe zijn. De kinderen kunnen zich vrij uiten op de manier die bij ze past, want het ene kind danst het liefst door de kamer terwijl de ander rustig tekent. Alles mag.

 

 

Aandacht voor individuele behoeften

We werken heel kindgericht en hebben veel oog voor wat een kind nodig heeft. Dat gaat over basisbehoeften als honger, dorst en slaap, maar ook over emotionele behoeften als veiligheid, troost, rust of aanmoediging. En over fysieke behoeften: een knuffel, of even stoeien. Medewerkers stellen zich toegankelijk op door op de grond te zitten of door hun knieën te zakken. Zo voelen de kinderen zich echt gezien en gehoord.

Deskundig en betrokken

Iedereen op De Boerderij is deskundig en betrokken. We zijn allemaal dol op werken met kinderen en worden blij als de kinderen het leuk hebben. Daar zetten we ons elke dag voor in. Dat doen we onder meer door regelmatige trainingen en eigen studiedagen, om onze kennis op peil te houden en als team te blijven groeien.


Ons team is hecht en betrokken. We hebben vaste invalkrachten die we goed kennen, en veel medewerkers zijn al jaren bij ons in dienst. Die betrokkenheid voel je ook als ouder. We nemen de tijd voor de overdracht en vertellen je graag over wat je kind die dag heeft beleefd.

Je kind op onze kinderopvang?

Bekijk de informatie over onze openingstijden en tarieven, of lees meer over de inschrijfmogelijkheden. We horen graag van je.