Buitenruimte

Buitenruimte
Kinderopvang De Boerderij beschikt over een unieke buitenruimte die zij optimaal wil benutten tijdens de opvang. Als ouder kunt u parkeren op eigen terrein. Voor kinderen van 1-4 jaar is er een zeer ruime speelplaats met een uitdagende berg, glijbaan, fietspaadjes, zandbakken en mogelijkheid voor aanvullende activiteiten zoals de waterbaan. Voor jongere kinderen is er een afgesloten babyweide en de mogelijkheid om buiten te slapen in een van onze buiten bedjes. Daarnaast kunnen kinderen altijd mee naar buiten in een wandelwagen of buggy.

Dieren 
Regelmatig gaan we kijken bij de kippen, konijnen, schapen en lammetjes (als die er zijn). Kinderen kunnen de dieren eten geven of mee gaan om te kijken of de kip een ei gelegd heeft in het hok.

Weiland, de schuur en de parkeerruimte
Kinderen worden meegenomen in de ontdekking van het weiland door te lopen door het hoge gras en bloemen te plukken voor papa en mama. De picknick tafels en kleden geven volop de gelegenheid om buiten te eten.
Kinderen van de buitenschoolse opvang kunnen in het weiland voetballen, rennen en eigen ideeën omzetten in mogelijkheden. Daarnaast biedt de schuur eenvoudigweg de mogelijkheid om alles van buiten naar binnen te halen. Dagelijks tussen 9.00-17.00 is de parkeerruimte aan de achterzijde van De Boerderij beschikbaar voor de kinderen van de BSO om te spelen. Zij kunnen hier o.a. fietsen, stoepkrijten en spelletjes uitzetten.