De peutergroep: kinderopvang van 2-4 jaar

Peutergroepen voor hele of halve dagen

We hebben 5 peutergroepen voor de kinderen tussen 2 en 4 jaar. Elke groep heeft ruimte voor 16 kinderen in een vaste groepsindeling, onder leiding van twee vaste, ervaren pedagogisch medewerkers. Deze groep volgt op de babygroep.

Naast kinderopvang voor hele dagen hebben we 2 peutergroepen voor halve dagen. Dit is ideaal voor ouders die hun kind een ochtend in de week gezellig willen laten spelen, leren en ontdekken in een veilige omgeving.

Spelenderwijs zelfstandig

‘Zelf doen’ is een veelgehoorde peuter-uitspraak. Bij De Boerderij krijgen ze daar volop ruimte voor. Speelgoed pakken en weer opruimen, zelf handen wassen, samen de tafel dekken en je eigen brood smeren. Je ziet hun zelfvertrouwen groeien. Tegelijk werken we veel met kleine rituelen, zoals vaste eettijden en altijd een liedje als we wat gaan drinken. Dat zorgt voor herkenbare momenten en geeft kinderen grip op hun dag.

Lekker buitenspelen en de natuur ontdekken

Als het maar even kan gaan we lekker naar buiten. Ravotten in het gras, fietsen, verstoppen in de holletjes, van de glijbaan roetsjen, er valt genoeg te beleven. Bij warm weer zetten we de sproeier aan voor een middag vol waterpret. En eten doen we dan gezellig aan de picknicktafels. Maar ook binnen zijn we veel bezig met de natuur. Bijvoorbeeld door te knutselen met natuurlijke materialen als boomblaadjes en zand, bloemen te ruiken en de boomschors te voelen.

Pedagogische visie

Ons pedagogisch beleid is geïnspireerd door de visies van Emmi Pikler en Reggio Emilia. De peuters krijgen bij ons veel mogelijkheid om te leren en zelf te ontdekken. We stimuleren hun fantasie en creativiteit, en bieden geregeld nieuwe activiteiten aan. Ook fysiek contact vinden we belangrijk. Een knuffel of even samen stoeien geeft kinderen troost en geborgenheid. Medewerkers zitten bijvoorbeeld veel op de grond zodat zij altijd benaderbaar zijn.

Heb je interesse?

Wil je meer weten over ons kinderdagverblijf? Neem dan even contact met ons op. Je kind(eren) bij ons inschrijven? Hier vind je alle informatie over het aanmelden.

Klik hier voor het laatste inspectierapport.